Dracht Pari

2 weken geleden werd Pari gedekt….hier een heel klein bewijsje….er vormt zich iets meer om de tepel….maar nog steeds moeten we afwachten tot 29 april…pffff duurt dat lang……voor we zeker weten.

De derde week….De 19 de dag kapselen de embyo’s zich in de baarmoederwand. Ongeveer rond de 20 ste dagkan de hond een beetje misselijk voelen en niet ete als gevolg van hormonen en spanning rond de baarmoeder.

 DSC0011 (1)

Pari is veel aanhankelijker, en heeft geen zin in trainen…dan gaat ze op haar rug liggen….zo van baasje, nu heb ik zwangerschap verlof…maar verder is er nog helemaal niets te zien aan haar.

De 2de week

Het Embryo gaat nu de baarmoeder binnen, in deze week hechten de embryo’s zich aan de baarmoederwand vast. Natuurlijke chemicaliën zorgen ervoor dat de embryo’s gelijkmatig langs de twee baarmoederhoorns verdeeld worden zodat elke foetus gelijke kansen heeft. In deze periode delen de embryocellen zich op in cellen die nodig zijn om een lichaam te vormen. Het embryo is 4 vellig bij het begin van de weeken tegen het eind 64 cellig. Na twee wekenis de foetus minuscuul maar hij heeft een hoofd, ruggengraat, stompjes voor ledenmaten en staartje. Hij wordt gevoed door de doorzak en is in deze fase erg kwetsbaar, als de moeder nu ziek wordt en medicijnen krijgt kan de foetus ernstig beschadigd worden.

 DSC0020

Pari krijgt 29 april om 14.00 uur haar echo….wij zijn nieuwsgierig…!!

Eerste week

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt. De baarmoeder van de hond bestaat uit twee lange gekronkelde buizen die baarmoederhoorns genoemd worden en met een gemeenschappelijk uiteinde naar de schede. De bevruchte eicellen verplaatsen zich naar de baarmoederhals en migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De embryo’s zijn vrij resistent tegen invloeden van buiten.

            29 en 30 maart hebben Padi en Pari een date gehad.

56184346 2259420694345286 7449654400210960384 n